saied سوبر
عدد المساهمات : 210 تاريخ التسجيل : 25/05/2009 العمر : 35 الموقع : فى عالم الخيال و الروح
| موضوع: الكشرى المصر ى بالهنا والشفا الأربعاء يوليو 15, 2009 9:22 am | |
| الكـشــــــري المصري مولع نااااار
كرونة(اسباجتي مقصوصة)يمكنكي استخدام نوع واحد أو أكثر حسب الرغبة.. رز بعدس بجبة(عدس أسمر) صلصة دقة(بفتح الدال) بصل محمر حمص مسلوق
المكرونة: ------ اسلقي المكرونة جيدا..و حاسبي تعجن منك.
البصل المحمر: --------- قطعي بصلة كبيرة أو ابشريها..و حمريها في السمن مع شوية كزبرة ناشفة..في نفس الحلة اللي هنعملي فيها الرز..
المقادير: -------- كوب عدس أسمر 2 كوب رز
الطريقة: ------ كمية العدس لازم تكون 1\2 كمية الرز.. اسلقي العدس..و لما يوصل لدرجة انك تقدري تندغيه حطي الرز..و زودي المية..حطي معلقة في وسط الرز و ابدأي في اضافة المية..و لما تحسي ان المعلقة هتبدأ تتحرك اقفي..و سوي الرز بعد كدة عادي..
الصلصة: ----- المقادير: 10 فصوص ثوم عصير طماطم..لتر أو حسب رغبتك.. الطريقة: دقي التوم مع الملح و الفلفل و كزبرة ناشفة.. حمريهم في السمن..و بعدين ضيفي الطماطم..و سيبيها تتسبك..
المقادير: فلفل أحمر..ناشف أو عادي..حسب الرغبة.. 5 فصوص توم.. 1\2 كوب خل.. 1 كوب ماء.. ملح كمون كزبرة ناشفة الطريقة: اضربي كل المكونات في الخلاط..(ضربا مبرحا على رأى عادل امام في مسرحية الواد سيد الشغال)
الحمص: ----- انقعي الحمص من قبلها بيوم..و بعدين اسلقيه..
عند التقديم: --------- المكرونة..الرز..الصلصة..البصل..الدقة..الحمص
بالهنا و الشفا
) | |
|
ميدو مراقب عام المنتدى
عدد المساهمات : 1352 تاريخ التسجيل : 05/06/2009 العمر : 32 الموقع : فى قلب وروح حبيبتى
| موضوع: رد: الكشرى المصر ى بالهنا والشفا السبت أغسطس 08, 2009 6:51 am | |
| | |
|
رشا. عضو مرح
عدد المساهمات : 196 تاريخ التسجيل : 19/05/2009
| موضوع: رد: الكشرى المصر ى بالهنا والشفا الإثنين سبتمبر 07, 2009 6:47 am | |
| هههه مشكور كلنا فعلا هنجوع | |
|